Καλώς ήλθατε στό Alma Libre Photography blog .Collection of Magic Emotion Pictures .Μιά Συλλογή από Μαγευτικές Εικόνες Συναισθημάτων ,πού ταξιδέυουν τά μάτια καί τόν νού .Εδώ Θά βρείτε ομορφες φωτογραφίες δικές μου , Ιντερνετικές , αλλά καί δικές σας ...εάν θέλετε ..,οτι μάς κάνει "κλίκ" στό μυαλό καί στό μάτι .

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

2 ) Το Άγιον Όρος σήμερα

Το Άγιον Όρος σήμερα

Το Άγιον Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του ελληνικού κράτους και υπάγεται πνευματικά στην δικαιοδοσία του οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως. Πρωτεύουσά του είναι οι Καρυές όπου έχει την έδρα ο πολιτικός διοικητής, ο οποίος με τη σειρά του υπάγεται στο υπουργείο εξωτερικών. Είναι υπεύθυνος για την τάξη και την ασφάλεια καθώς και για την πιστή εφαρμογή του καταστατικού χάρτη του Αγίου Όρους.

Το περιβόλι της Παναγιάς


Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοτόκος παραπλέοντας τον Άθω μαζί με τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, όταν πήγαιναν να επισκεφθούν τον Λάζαρο στην Κύπρο και εν μέσω μιας φοβερής θαλασσοταραχής, αποβιβάστηκαν στον χώρο όπου σήμερα βρίσκεται η Μονή Ιβήρων. Η Παναγία θαυμάζοντας το τοπίο ζήτησε από τον Χριστό να της παραχωρήσει το όρος για δώρο. Έτσι και έγινε. Από τότε ο τόπος αυτός ονομάζεται Άγιον Όρος ή Περιβόλι Της Παναγίας

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από τίς μονές .

1 )Η Μονή Σταυρονικήτα βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της χερσονήσου.
Διακρίνονται το καθολικό της Μονής ,η κορυφή του όρου Άθως και ο αρσανάς της Μονής Ιβήρων
 Ιερά Μονή Σταυρονικήτα  ΆθωςΙερά Σκήτη Αγίου Ανδρέα

 Ιερά Μονή Παντοκράτορος Άθως2 ) Η Μονή Σίμωνος Πέτρας στο Άγιον Όρος, χτισμένη σε υψόμετρο 300 μέτρων πάνω από την ακτή.
Στα αριστερά, διακρίνεται και το παρακείμενο υδραγωγείοΙερά Μονή Σύμονος Πέτρας  ΆθωςΙερά Μονή Βατοπεδίου Άγιο Όρος Άθως Χαλκιδική


Ιερά Μονή Βατοπεδίου  Άθως

Ιερά Μονή Ιβήρων Άγιο Όρος Άθως ΧαλκιδικήΙερά Σκήτη Αγίου Ανδρέα


Ιερά Μονή Παντοκράτορος Άθως

Ιερά Μονή Αγίου Παύλου


Ιερά Μονή Αγίου Παύλου
Ηλιοβασίλεμα στό Αγιο Ορος


συνεχίζεται  ......Επιστροφή στην αρχική σελίδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Yπέροχες οι φωτογραφίες!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...